Rijden op TT-circuit Assen weer mogelijk, helaas geen wedstrijden

De OW Cup organisatie heeft aangekondigd dat er vanaf 1 juni weer gereden mag worden op het TT-circuit Assen. Maar ook werd duidelijk dat volgens de RIVM richtlijnen het niet mogelijk is om races voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace te organiseren tot 1 september 2020. Ook de races op 13-14 juni op het Duitse circuit van Oschersleben zijn geannuleerd. Dit is natuurlijk een bittere pil.

Renzo: “Nadat de regering had aangekondigd dat de beperkingen op het sporten zouden worden versoepeld hadden we goede hoop dat we er toch nog een mooi kampioenschap van zouden kunnen maken. Maar we moeten de verwachtingen helaas weer enigszins bijstellen.”

Op de dag dat de uitgestelde eerste race zou worden verreden, zaterdag 6 juni, is er nu een speciaal voor de OW Cup-licentiehouders exclusieve trainingsdag ingepland. Op deze dag kunnen licentiehouders, na een lange winter- en voorjaarsstop, de trainingen weer oppakken en het nieuwe aangeschafte en aangepaste materiaal verder ontwikkelen.

Ik heb wel tijd, en een flink aantal ronden nodig om weer op snelheid te komen.

Renzo

Renzo: “We zijn in overleg met het team of we die dag gaan gebruiken om de eerste meters van 2020 te maken. Dit in combinatie met de circuitdag op 5 juni. Dat zullen dan mijn eerste meters op een circuit worden sinds oktober 2019. Dus ik heb zelf wel tijd, en een flink aantal ronden nodig om weer op snelheid te komen. Aangezien we met de vernieuwde BMW S 1000 RR gaan rijden is er daarnaast ook veel te testen. Daar heb ik veel zin. Maar je traint om goed voorbereid te zijn op een race. En om jezelf daarin te meten met je concurrenten, maar dat zit er voorlopig helaas niet in.”