Renzo sluit seizoen ONK SuperCup 1000 kampioenschap 2020 op vijfde plek af

Op zaterdag 10 oktober in Assen heeft Renzo dankzij een zesde en vijfde plek tijdens de laatste twee ONK SuperCup 1000 races in 2020 het kampioenschap met een vijfde plek kunnen afsluiten.

Door het zeer wisselvallige weer op de trainingsdag op vrijdag had Renzo niet zoveel ronden kunnen rijden als hij had gewild, maar zeker voor een natte baan leek het team weer een goede setting te hebben gevonden.

Toen de enige kwalificatie op een natte baan moest worden afgewerkt was hij dan ook bovenin de lijst te vinden. Doordat het was gestopt met regenen liepen de tijden snel terug. Renzo werd in zijn laatste ronde helaas wat ophouden waardoor hij net terugviel in de lijst naar P7 op de derde rij, maar ondanks dat was hij tevreden over de rondetijden in de regen.

Race 1: Door het koude en wisselvallige weer was het lang onduidelijk voor welke banden gekozen moest worden. Het regende al een tijdje niet meer en de baan droogde langzaam op. Er werd uiteindelijk toch gekozen voor slicks.

Renzo: “Het was een lastige race aangezien er in het begin nog veel natte plekken op de baan waren. Ik was bijna de gehele race in gevecht om de vierde plaats. De rijder achter mij liep echter hard op ons in en snoept me in de laatste ronde de vijfde plek nog af. Niet tevreden met dit resultaat, omdat ik niet echt een aanval kon doen op de vierde plaats en uiteindelijk dus ook nog de vijfde plaats verloor. Daardoor zakte ik ook nog een plek in de tussenstand voor het kampioenschap.”

Ik was dit jaar sneller dan ooit, zowel op een droge als natte baan

Renzo

Race 2: “Ondanks een dreigende lucht was de baan inmiddels volledig droog. Mijn start was goed en ik wilde mee vechten voor het podium in deze race. Helaas kreeg ik vanaf de eerste ronde een technisch probleem wat mij de hele race bleef hinderen. Ik kwam in een stevig gevecht om de vijfde plaats maar wist deze strijd uiteindelijk toch te winnen. Daarmee heroverde ik ook de vijfde plaats in het kampioenschap.

Ik had gehoopt de laatste wedstrijden van het seizoen op het podium te eindigen, maar helaas was dit door meerdere factoren niet mogelijk. Maar met de vijfde plaats in de eindstand hebben we als team toch een prijs gewonnen die ik bij een door de corona maatregelen zeer ingetogen huldiging op mocht halen.

Ik ben heel tevreden over dit seizoen. Ik ben nooit sneller geweest dan dit jaar op een droge en natte baan. Het was een geweldige ervaring om met het Rent A Superbike team samen te werken. Een speciale dank gaat uit naar Jaap en Tom, het was een voorrecht om met deze professionele topmannen samen te werken. Gezamenlijk elke training en race zoeken naar de perfecte afstelling en daardoor mezelf en de motor verbeteren. En altijd in een leuke en goede sfeer.

Daarnaast wil ik mijn onmisbare persoonlijke sponsoren bedanken, waarmee ik met de meesten al een jarenlange relatie heb, en verder iedereen die het voor mij mogelijk heeft gemaakt om dit jaar weer in de top van het ONK Supercup 1000 kampioenschap mee te kunnen strijden. Het was wel erg jammer dat we niemand op het circuit konden ontvangen.

Uiteraard gaat ook veel dank uit naar mijn ouders die mij 100% steunen in mijn ambities, en naar mijn vriendin voor haar support in al mijn keuzes.”