Renzo pakt podiumplek in spectaculaire regenrace!

Renzo pakt op zaterdag 3 oktober in spectaculaire en spannende race op een kletsnat TT-circuit Assen een prachtige tweede plaats! Een knappe prestatie nadat hij in de kwalificaties een dipje had en niet tevreden was.

Onder prima omstandigheden kon er op vrijdag door het Rent A SuperBike Team veel getest worden waardoor Renzo zich steeds comfortabeler voelde op de BMW S 1000 RR.

Renzo: “In de kwalificaties (onder droge omstandigheden) lukte het mij helaas niet om die ene snelle ronde te rijden en ik baalde best wel met de zesde startplaats omdat ik weet dat ik beter kan, maar het lukte simpelweg niet.”

‘Ik probeerde de kwalificaties snel te vergeten en me te focussen op de race. Maar toen, 15 minuten voor de start van de race, veranderde het weer. Het begon licht te regenen en na kort overleg werd besloten snel te wisselen naar regenbanden en de afstelling van de BMW om te zetten naar de regensetting.”

Ik wist dat ik een goede laatste ronde moest rijden zonder fouten, en dit lukte mij ook.

Renzo

Bij de start van de race was de baan al goed nat. Het was in het begin voor iedereen even aftasten hoeveel grip er was.

Renzo: ‘Ik kon me in de eerste ronden voor in het veld mengen. Vanaf de vijfde plek probeerde ik mijn eigen tempo te vinden en geen fouten te maken. Maar toen het harder begon te regenen werden de omstandigheden slechter. Het zicht werd heel slecht en het was moeilijk om sommige bochten te zien. Enkele coureurs gingen onderuit. Doordat ik zelf een goed tempo aan kon blijven houden kwam ik zo naar de tweede positie. Maar toen had ik nog vijf ronden te gaan. Doordat mijn vizier begon te beslaan maakte ik wat foutjes. Tom en Jaap van het team lette goed op de rondetijden en gaven op mijn pitboard door dat de concurrentie langzaam op mij inliep. Doordat het minder hard was gaan regenen kon ik het tempo iets opschroeven. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik door dat ze praktisch aan mijn achterwiel zaten en ik wist dat ik een goede laatste ronde moest rijden zonder fouten. Dit lukte mij ook zodat ik P2 veilig kon stellen. Het was een geweldige prestatie van het Rent A SuperBike Team die een hele goede regensetting voor de BMW hadden gevonden en voor de duidelijke aanwijzingen tijdens de race met het pitboard.”