Wellicht weer racen binnen enkele weken?

Net als vele andere sporters die hun sport momenteel niet kunnen uitoefenen zitten ook de motorcoureurs nagelbijtend thuis. De eerste twee OW Cup races zijn uitgesteld. Renzo: “Maar we zijn ons bewust van de noodzaak van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het Corona-virus te beperken. We moesten geduld hebben.” Desondanks staan Renzo en het Rent A SuperBike Team startklaar om de eerste meters in 2020 te kunnen maken met de nieuwe BMW S 1000 RR.

En er gloort hoop. Het lijkt erop dat de opgelegde beperkingen de verspreiding van het virus voldoende hebben teruggedrongen. Inmiddels heeft de regering aangekondigd dat ook voor het sporten de beperkingen worden versoepeld, zeker voor de ‘niet-contact’ sporten.

De OW Cup organisatie heeft onlangs voor zaterdag 6 juni een vervangende wedstrijd aan de kalender toegevoegd. Weliswaar nog onder voorbehoud maar dan zou er eventueel onder bepaalde voorwaarden weer gereden kunnen worden op het TT-circuit Assen. Want dit zal dan wel volgends een strak protocol moeten gaan in verband met de 1,5 m maatregel.

Renzo : “Maar er kan weer aan racen worden gedacht. En dat laat het racebloed weer sneller stromen.”